fb

Blog

Wat is beton cire?

Beton cire; wat is dat nu eigenlijk?

Beton cire is een decoratieve betonpasta welke voornamelijk wordt toegepast op wanden en vloeren. Het betekent letterlijk (in)gewreven beton en wordt in Frankrijk al tientallen jaren gebruikt voor wanden en vloeren in badkamers. Waar het materiaal voorheen behandeld werd met was of olie om het te beschermen tegen vocht, bestaan veel beton cire producten tegenwoordig uit fijn gemalen kiezels, zand of microcement en kunsthars. Door de toevoeging van kunsthars verkrijgt het product een meer dichte structuur. Daardoor zijn veel van de huidige producten vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te maken.

Een vloer om op te leven

Beton cire wordt ambachtelijk op het oppervlak aangebracht in diverse lagen. Doordat de pasta in meerdere richtingen wordt gesmeerd ontstaat een levendig en robuust karakter dat altijd uniek is en waarin de hand van de meester duidelijk aanwezig is. De natuurlijke betonlook van betoncire is niet alleen prachtig om te zien, maar het zorgt er ook voor dat vuiltjes en onverhoopte beschadigingen minder goed te zien zijn. Een vloer waar echt op geleefd kan worden! Een betoncire vloer is dan ook niet voor niets extra populair onder jonge gezinnen, mensen met huisdieren en mensen die 'buiten' wonen en veel in en uit lopen.

Binnen kijken

Binnen kijken

Get touched by
the
 beauty from below

Beton cire over tegels

Wist u dat u een betoncire vloer ook over uw oude tegelvloer kunt laten aanbrengen? U hoeft hiervoor niets te slopen. Wanneer een betoncire vloer over tegels wordt aangebracht, wordt de vloer eerst geëgaliseerd om een vlakke en egale ondergrond te verkrijgen en zodat uw voegen niet meer zichtbaar zijn. Indien uw bestaande vloer is voorzien van vloerverwarming is dit ook geen enkel probleem. Vanwege de minimale laagdikte van een beton cire vloer behoudt u uw rendement. Een betoncire vloer is dus ideaal indien u uw woonkamer, keuken of badkamer gaat renoveren. B·Art kan dit gehele proces voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

B·Art's WOONbeton

De samenstelling en daarmee ook de eigenschappen van diverse betoncire producten kan verschillen per merk. Daarmee krijgen producten vaak ook andere benamingen. Hierdoor wordt betoncire ook wel leefbeton, woonbeton, betonstuc, stucvloer of smeervloer genoemd. De betoncire vloer van B·Art Gietvloerboutique wordt WOONbeton genoemd. Wil je hier meer over weten? Of onze WOONbeton vloer komen bekijken? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij voorzien u graag van betrouwbare informatie en maatwerk advies.

Jennifer Vrijblijvend advies?